POTRAVINY
Spotrebitelia právom očakávajú, že jedlo na ich tanieri je kvalitné a bezpečné, no rôzne potravinové škandály dokazujú skôr opak. A keďže sa na bezpečnosť jedla a potravín už nemôžeme stopercentne spoliehať, je úlohou spotrebiteľských združení, aby svojou troškou prispeli k tomu, aby spotrebitelia mohli veriť svojim dodávateľom potravín.

PRACOVNÉ OBLASTI
Nové technológie ponúkajú spotrebiteľom zaujímavé výhody, no musia byť prísne monitorované, pretože môžu predstavovať zdravotné riziko.
Ako člen Európskej spotrebiteľskej organizácie BEUC pracujeme na tom, aby spotrebitelia mohli robiť naozaj informované rozhodnutia pri nákupe potravín prostredníctvom jasných a pochopiteľných informácií na obaloch, a tiež zabezpečiť, aby tvrdenia týkajúce sa zdravia uvedené na produktoch boli vedecky preukázané. Jednou z priorít BEUC tiež je, aby zraniteľné skupiny spotrebiteľov ako sú deti neboli cieľovými skupinami marketingu a predaja nezdravých výrobkov s vysokým obsahom tukov, soli a cukru.
Články
Nový stavebný zákon je v platnosti: Posilní sa aj kontrola kvality stavebných výrobkov?
Dnes (1. apríla) vstupuje do platnosti nový stavebný zákon, od ktorého sa očakáva zrýchlenie povoľovacích procesov a výstavby. Otázkou však zostáva,...
Nie ste v tom sami. Spotrebitelia sa ozývajú – a dosahujú výsledky…
Spotrebiteľské spory nemusia končiť frustráciou alebo bezmocnosťou. Aj keď to tak niekedy vyzerá, keď poisťovňa mlčí, obchodník neodpovedá alebo...
Uvažujete o tepelnom čerpadle? Načerpajte potrebné info na našich workshopoch
Najlepší spôsob, ako robiť dobré rozhodnutia, je poznať svoje možnosti. Prihláste sa na naše praktické, bezplatné online workshopy, ktoré...
Naše ciele
- Pomáhať spotrebiteľom robiť pri nákupe potravín informované rozhodnutia, vrátane zraniteľných skupín.
- Upozorňovať na zavádzajúce informácie.
- Vzdelávať spotrebiteľov, aby si vyberali bezpečné a udržateľné jedlo a potraviny.